Aniway agenda illustration

Omdat vorig jaar een succes was gebleken brengt de Aniway, een Nederlandse J-pop tijdschrift, ook dit jaar een agenda. Mij werd gevraagd om een illustratie hiervoor te maken en natuurlijk had ik Ja gezegd. De tekenaars moesten een thema en een kleur kiezen en kregen 3 maanden de tijd om het af te maken. Iedereen was zo goed! Het motiveert mij om ook mijn best te doen. Ook omdat mijn plaatje van vorig jaar nogal slecht was, vond ik zelf. Ik wilde iets groots maken om trots op te zijn. Mijn thema voor de agenda was geel en school. Het is grappig en verfrissend nieuw om met een kleur thema te werken. Over de illustratie had ik letterlijk ook de tijd genomen en alles digitaal gedaan om mss later een poster voor mijzelf te printen =D. (Ook de schets en lineart!!)

Onder de cut lees je de stap voor stap proces ^^

Een schets gemaakt hoe het ongeveer eruit moet zien. Ik wilde een scheef camera stand gebruiken om het iets interessanter te maken.

De lineart van de eerste personage is al gedaan en al een beetje gekleurd. Ik wilde een simpele kleurstijl met blending gebruiken, zoals ze bij een novel game wel eens doen. De school is nu ook gelijned.

De voorste meisje is nu ook geschetst. Gelukkig omdat ze in de eerste versie schets nogal retarded uitzag. De basiskleuren zijn ook al gegeven. Dat is wat gemakkerlijker bij het lijnen, want dan kan ik beter de lijnart onderscheiden.

Alle personages zijn nu gelijned. Ik heb besloten om de eerste personage maar de kleuring overnieuw te doen, omdat de eerste nogal slordig uitzag. Ik kon wel aanpassen, maar dat zou veel meer tijd kosten dan gewoon overnieuw te doen. De perspectief is ook aangepast omdat het veel beter uitzag dan recht vooruit.

Bijna alle personage gekleurd. De bomen toegevoegd. Het is eerste keer dat ik bomen schilder en het duurde dan ook een tijdje. wat licht inval erbij gemaakt, maar ben er niet zo tevrede mee. Het is veel te zacht. De lineart heeft een kleurtje gekregen zodat het dunner oogt en wat delicated lijkt.

Het is niet de bedoeling het wordt gespiegeld. Aan de andere kant was dit ook niet zo heel erg, want tijdens het lijnen was het toch al tig keer een flipt en zit nu wel okay uit. Wat mood gemaakt door een gele layer toe te voegen om wat feller te maken De schaduwen heb ik in de plaatst de schaduw te kleuren maar juist de lichte delen van de bomen gebruikt. De tekening moet juist niet te donker worden. En dit werkt prima. Verder nog wat gedaan aan de perspectief en anatomische correcties. Et voila. In de agenda is het iets lichter geworden dan deze tekening.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: